پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد

پذیرش حدود 9800 نفر در مقطع دکتری دانشگاه آزاد در سال 97

رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی درباره ظرفیت پذیرش دکتری در این دانشگاه برای سال 97 گفت: امسال نیز همانند سال گذشته پذیرش دانشجو در این مقطع را خواهیم داشت که حدود 9800 نفر خواهد بود.

چهارم اسفندماه سال گذشته بود که آزمون ورودی دکتری نیمه‌متمرکز سال 97 با حضور ۲۳۴ هزار و ۴۵۴ داوطلب در حوزه‌های مختلف امتحانی برگزار شد؛ آزمونی که قبول شدن در آن هم کار ساده‌ای نبود هم به معنای پذیرش نهایی برای تحصیل در مقطع دکتری محسوب نمی‌شد؛ اما قبولی در این مرحله به‌معنای رد شدن از خوان اول بود و پذیرفته‌شدگان در این آزمون باید برای رسیدن به صندلی دانشگاه از خوان دوم که همان مصاحبه حضوری است، بگذرند. مرحله‌ای که با سال‌های گذشته تفاوت کرده است.

امیررضا شاهانی، رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی دیروز شیوه جدید برگزاری مصاحبه دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی را تشریح کرد. او درباره نحوه محاسبه نمره آزمون مقطع دکتری گفت: «50 درصد نمره مربوط به آزمون کتبی است که از سوی سازمان سنجش برگزار می‌شود و 50 درصد دیگر مربوط به مصاحبه دکتری است که از سوی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد، البته مصاحبه امسال با سال‌های گذشته تفاوت دارد؛ چراکه دیگر به‌صورت متمرکز در تهران یا استانی برگزار نمی‌شود و قرار است از دانشجویان در 10 منطقه آمایشی مصاحبه دکتری انجام شود.» به گفته او، در روش امسال نه‌تنها کیفیت مصاحبه‌ها افزایش پیدا می‌کند، بلکه شاهد هزینه‌های دانشجویان از قبیل رفت و آمد و… نخواهیم بود.

رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی درباره زمان برگزاری مصاحبه دکتری بیان داشت: «بعد از اینکه نتایج آزمون کتبی از سوی سازمان سنجش اعلام شود، پذیرفته‌شدگان باید در سایت دانشگاه آزاد اسلامی ثبت‌نام کرده و بعد از آن ما از دانشجویان برای مصاحبه دعوت خواهیم کرد.» شاهانی درباره نمره مصاحبه گفت: «بعد از انجام مصاحبه، ما نمره مصاحبه دانشجو را با نمره اعلام شده از سوی سازمان سنجش پردازش خواهیم کرد و نتیجه نهایی را اعلام می‌کنیم.»

او درباره ظرفیت پذیرش دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی برای سال 97 گفت: «امسال نیز همانند سال گذشته پذیرش دانشجو در این مقطع را خواهیم داشت که حدود 9 هزار و 800 نفر خواهد بود.»

رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی دیروز در گفت‌وگوی دیگری درباره شیوه پذیرش در سال‌های گذشته نیز توضیح داده بود. به گفته او، در سال‌های گذشته دو شیوه متفاوت در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است. یکی از آنها شیوه متمرکز و دیگری شیوه استانی بود. در شیوه مصاحبه متمرکز، متقاضیان ورود به دوره دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی باید برای مصاحبه به تهران می‌آمدند که این شیوه منطقی و قابل قبول نبود، چراکه واحدهایی که می‌خواهند دانشجوی دکتری جذب کنند باید بتوانند به‌صورت مستقل با متقاضیان خود مصاحبه کنند. در شیوه استانی نیز متقاضیان ورود به مقطع دکتری در واحدهای یک استان برای مصاحبه به مرکز استان مراجعه می‌کردند.

هرچند شیوه متمرکز مصاحبه دکتری معایبی نیز داشت که او درباره این معایب این‌گونه گفت: «در این شیوه، سفر داوطلبان به تهران خطرات و هزینه‌هایی برای متقاضیان در پی داشت. همین‌طور در بررسی‌ها مشخص شد شرایط تمام استان‌ها از لحاظ تعداد دانشجو، اعضای هیات‌علمی و… متفاوت است و بهتر است خود واحدها مصاحبه‌ها را انجام دهند.»

او با بیان اینکه معایب و مزایای شیوه مصاحبه دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی بررسی شد و برمبنای شناخت مزایا و معایب، جمع‌بندی انجام شد، گفت: «بر این اساس، یک شیوه سوم در دانشگاه برنامه‌ریزی شد که از سال آینده به اجرا درخواهد آمد. در این شیوه سعی شده معایب شیوه‌های قبلی برطرف و مزایای آنها را پوشش دهد، به این صورت که دانشگاه آزاد اسلامی طبق سند آمایش آموزش عالی به 10 منطقه تقسیم شده و در هر منطقه چند استان جای گرفته است، بنابراین متقاضیان ورود به مقطع دکتری در واحدها می‌توانند به این مناطق 10گانه برای مصاحبه مراجعه کنند.»

رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «این شیوه کمک می‌کند واحدهای استان‌های مجاور بتوانند با استفاده از اعضای هیات‌علمی و امکانات یکدیگر، مصاحبه‌های دکتری را با کیفیتی مطلوب‌تر انجام دهند.»

به گفته او، شیوه جدید برگزاری مصاحبه کنکور دکتری از مهرماه سال 97 اجرایی خواهد شد.

خبر های بیشتر در کانال تلگرام 

درخواست دانشجویان دکتری از نمایندگان مجلس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *